4S_SQUAD Freelancer clan
Postovani,
klan se preselio na novu adresu (http://www.4s-squad.com), te Vas molimo da se tamo "sretnemo" i da nastavimo druženje na našem novom klanskom forumu! Dobrodošli!

Respected,
4S SQUAD guild has been moved to another address (http://www.4s-squad.com), so be kind and join us there to continue with development of our friendhips! Welcome!
4S_SQUAD Freelancer clan
Postovani,
klan se preselio na novu adresu (http://www.4s-squad.com), te Vas molimo da se tamo "sretnemo" i da nastavimo druženje na našem novom klanskom forumu! Dobrodošli!

Respected,
4S SQUAD guild has been moved to another address (http://www.4s-squad.com), so be kind and join us there to continue with development of our friendhips! Welcome!
4S_SQUAD Freelancer clan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

4S_SQUAD Freelancer clan

Fighters for The Great Balance

PrijemPortalliGalerijaTraži4S_SQUAD Void subforumLatest imagesRegistruj sePristupi

Kompresija file-ova

Ići dole 
+2
wraith
BOX
6 posters
AutorPoruka
BOX
Airman
BOX

Broj poruka : 229
Godina : 35
Datum upisa : 19.07.2007

Kompresija file-ova Empty
PočaljiNaslov: Kompresija file-ova   Kompresija file-ova Icon_minitimeČet Dec 27, 2007 3:45 am

BTW Ima da poludim uskoro i da napravim tutorijal u vezi sa kompresijom slika.
Primetio sam da je forum pun SS od po vishe Mb koje otvaram po pola sata ocinski

Poz od mene odo da spavam Sleep
Nazad na vrh Ići dole
wraith
Airman

Broj poruka : 145
Datum upisa : 17.09.2007

PočaljiNaslov: Re: Kompresija file-ova   Kompresija file-ova Icon_minitimeČet Dec 27, 2007 12:04 pm

BOX ::

BTW Ima da poludim uskoro i da napravim tutorijal u vezi sa kompresijom slika.
Primetio sam da je forum pun SS od po vishe Mb koje otvaram po pola sata

IMO nema potrebe da gubiš vreme za tako nešto....
SS iz Fl-a su u BMP formatu i obično su po 2 i kusur MB.
Ove slike bi trebalo konvertovati u JPEG ili PNG (zadnji mi se više sviđa).
Recimo jedan SS u BMP-u iznosi 2.305 KB a posle konverzije u JPEG 123 KB (uz nešto lošiji kvalitet) a u PNG 483 KB (mnogo bolji kavalitet slike od onog u JPEG). Mogu postaviti SS-ove pa da pogledate....
Za taj pos'o može se upotrebiti nekoliko programa. Ja koristim XnView koji je komercijalan. Ako nekom treba nek se javi.
Od besplatnih bi vam preporučio:
IrfanView
http://www.irfanview.com/
FastStone
http://www.faststone.org/

PS: ako vas mrzi da skidate možete upotrebiti i Microsoft Office Picture Manager koji dolazi zajedno sa Win-om.......

Nazad na vrh Ići dole
Hannibal
Airman 2nd class
Hannibal

Broj poruka : 301
Godina : 43
Datum upisa : 24.05.2007

PočaljiNaslov: Re: Kompresija file-ova   Kompresija file-ova Icon_minitimePet Dec 28, 2007 10:26 am

Kompresija slike u jpeg formatu zavisi od nivoa kompresije koji se zada. Vecina danasnjih programa za pregled slika ima i mogucnost kompresije, a samim tim i mogucnost podesavanja nivoa kompresije. Iz mog licnog iskustva dovoljno je vrsiti kompresiju 50% u jpeg formatu ako vam je bitan kvalitet, jer tada ima jako malo gubitaka na kvalitetu slike (za vas je to sasvim dovoljno jer razliku izmedju originala i kompresovane slike necete ni videti) a dobija se velika usteda na prostoru. sve preko 50% kompresije je veliko gubljenje kvaliteta uz neznatno povecanje kompresije. Ako neko bude zeleo da mu malo dublje objasnim nesto o kompresiji slike nek mi posle bozica posalje PM pa cu pokusati da mu objasnim.

U svakom slucaju podrzavam wraith-a za XnView jer ga ja koristim duze vreme i jako je koristan program. Cak je mnogo stabilniji od Acdsee-ja. Jos jedan program koji je jako dobar za obradu fotografija je Paint Shop Pro (nije besplatan) kod koga jako lepo moze da se sredjuje histogram slike.
Nazad na vrh Ići dole
LIMAN
Admiral
LIMAN

Broj poruka : 1458
Godina : 44
Datum upisa : 17.02.2007

PočaljiNaslov: Re: Kompresija file-ova   Kompresija file-ova Icon_minitimePon Jan 07, 2008 2:35 am

Hmmm lol! nije bas za ovaj topic ali nema veze.
Kako da pretvorim bmp format u jpg?
I kako da napravim thumbinals slike koje postujem?(Ja koristim photobucket)

Heh pa i ovo mu dodje kao kompresija fileova kreza
Nazad na vrh Ići dole
Hannibal
Airman 2nd class
Hannibal

PočaljiNaslov: Re: Kompresija file-ova   Kompresija file-ova Icon_minitimePon Jan 07, 2008 1:10 pm

I jeste kompresija. Da ne bih sirio dalje i davio. Smile

Koji program koristis za pregled slika (Acdsee, XnView...)?

U 99% slucajeva imas opciju convert file format ili u photoshopu, gimp-u ides save as pa ispod onog gde upisujes ime file-a imas i format file-a. Tu nadjes jpeg i to ti je to.

Cini mi se da na netu sad ima i programcica koji su teski par stotina KB, a koji su specijalizovani za konverziju iz jednog u drugi format. Ako nadjem koji postavicu ti link ovde.

Pogledaj wraith-ov post, postavio je linkove za dva dobra programcica
Nazad na vrh Ići dole
LIMAN
Admiral
LIMAN

PočaljiNaslov: Re: Kompresija file-ova   Kompresija file-ova Icon_minitimePon Jan 07, 2008 2:29 pm

Uradio sam pomocu photoshopa,hvala Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
LIMAN
Admiral
LIMAN

PočaljiNaslov: Re: Kompresija file-ova   Kompresija file-ova Icon_minitimeNed Avg 24, 2008 1:53 am

Treba mi program za konvertovanje divx u dvd,ima li preporuka?

PS.
Neki program sa tutorijalom ili slicno bi bio super.
Nazad na vrh Ići dole
UBICA
Airman 1st class
UBICA

Broj poruka : 459
Godina : 48
Datum upisa : 30.03.2007

PočaljiNaslov: Re: Kompresija file-ova   Kompresija file-ova Icon_minitimeNed Avg 24, 2008 11:56 am

LIMAN ::
Treba mi program za konvertovanje divx u dvd

mislish valjda obratno??
Nazad na vrh Ići dole
LIMAN
Admiral
LIMAN

PočaljiNaslov: Re: Kompresija file-ova   Kompresija file-ova Icon_minitimeNed Avg 24, 2008 12:06 pm

Ne
Nazad na vrh Ići dole
ubersoldat
Commodore
ubersoldat

Broj poruka : 270
Godina : 45
Datum upisa : 27.10.2007

PočaljiNaslov: Re: Kompresija file-ova   Kompresija file-ova Icon_minitimeNed Avg 24, 2008 1:34 pm

Nazad na vrh Ići dole
LIMAN
Admiral
LIMAN

PočaljiNaslov: Re: Kompresija file-ova   Kompresija file-ova Icon_minitimeNed Avg 24, 2008 5:18 pm

E to mi je trebalo,hvala care cheers
Nazad na vrh Ići dole
ubersoldat
Commodore
ubersoldat

Broj poruka : 270
Godina : 45
Datum upisa : 27.10.2007

PočaljiNaslov: Re: Kompresija file-ova   Kompresija file-ova Icon_minitimeNed Avg 24, 2008 9:34 pm

NO PROBLEMO I DRUGI PUT !!!!!
Nazad na vrh Ići dole
LIMAN
Admiral
LIMAN

PočaljiNaslov: Re: Kompresija file-ova   Kompresija file-ova Icon_minitimeNed Avg 31, 2008 9:38 pm

Isprobao sam onaj prvi program.Problem je sto konvertovanje traje oko 6 sati lol!
Drugi program opici watermark preko ekrana ako se koristi besplatna verzija.
Nazad na vrh Ići dole
Hannibal
Airman 2nd class
Hannibal

PočaljiNaslov: Re: Kompresija file-ova   Kompresija file-ova Icon_minitimeNed Avg 31, 2008 10:14 pm

Na www.astalavista.com mozes naci serijske brojeve i crackove za skoro sve sto postoji.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Kompresija file-ova   Kompresija file-ova Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Kompresija file-ova
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
4S_SQUAD Freelancer clan :: Hardware/software-
Skoči na: