| Windows XP na 32 ili 64 bit-a? | |
|
+3sbogicevic Hannibal BabaRoga 7 posters |
Autor | Poruka |
---|
BabaRoga Vice-Admiral
Broj poruka : 1001 Localisation : Serbia-NS Datum upisa : 11.02.2007
| Naslov: Windows XP na 32 ili 64 bit-a? Čet Jun 05, 2008 11:12 pm | |
| Ako uzmem na 32 bit-a jer bi mi stedeo dosta sistemskih resursa, da li bi imao problema sa novijim aplikacijama zbog nekompatibilnosti? Da li ima na trzistu software-a koji idu na 64 bita osim operativnih?
ili mi savetujete da stavim odmah windows XP na 64 bit-a? | |
|
| |
Hannibal Airman 2nd class
Broj poruka : 301 Godina : 43 Localisation : Beograd Datum upisa : 24.05.2007
| Naslov: Re: Windows XP na 32 ili 64 bit-a? Pet Jun 06, 2008 8:45 am | |
| Licno nisam koristio 64-bit varijantu, ali znam neke ljude koji jesu. Radili su im programi iz 32-bit varijante (koriste programe za dizajn) ali su mi rekli da i nisu bas odusevljeni.
Oni su instalirali prvenstveno zbog RAM-a, posto 64-bit varijanta podrzava vise od 2GB.
Ako gresim javi da napusim ortake | |
|
| |
sbogicevic Vice-Admiral
Broj poruka : 356 Godina : 58 Localisation : Holandija / Novi Sad Datum upisa : 21.05.2007
| Naslov: Re: Windows XP na 32 ili 64 bit-a? Pet Jun 06, 2008 10:40 am | |
| Znam da moji pajtasi koriste 64 bita na serverima ne samo sto prava vise rama nego sto ( koliko su mi objasnili ) mozes precizno da odrediz kolicinu memorije razlicitim aplikacijam i servisima prilikom multitaskinga i pozadinskim procesima. Veoma je bitno da ti Ooperativni sistem bude 64-bita ali emoj zaboraviti a i harware to iziskuje. 32 bitne aplikacije ce raditi kao i do sada samo u zasebnom memorijskom prozoru, sto povecaa stabilnost sistema (tako kazu). Ali najverovatnije da posle prvog blue screen-a ide poznato i i i na kraju zbog promasene investicije | |
|
| |
Doncha Admin
Broj poruka : 490 Datum upisa : 12.02.2007
| Naslov: Re: Windows XP na 32 ili 64 bit-a? Pet Jun 06, 2008 12:03 pm | |
| 64-bitni XP je na mom kompu potrajao nekih desetak dana. Mučenje i sa drajverima i sa svim ostalim zarad 0% performansi. | |
|
| |
DeDa Fleet Lieutenant
Broj poruka : 257 Datum upisa : 16.06.2007
| Naslov: Re: Windows XP na 32 ili 64 bit-a? Pet Jun 06, 2008 6:57 pm | |
| - Doncha ::
- 64-bitni XP je na mom kompu potrajao nekih desetak dana. Mučenje i sa drajverima i sa svim ostalim zarad 0% performansi.
Podvlacim i potpisujem... Mnogo bolje radi Vista Ultimate, koju toplo preporucujem, jer ne "jede" RAM kao standardne Viste. U prilog tome: EDIT: Ako se odlucis da isprobas, javi da rezem. | |
|
| |
ubersoldat Commodore
Broj poruka : 270 Godina : 45 Localisation : Beograd Datum upisa : 27.10.2007
| Naslov: Re: Windows XP na 32 ili 64 bit-a? Pet Jun 06, 2008 7:35 pm | |
| | |
|
| |
BabaRoga Vice-Admiral
| Naslov: Re: Windows XP na 32 ili 64 bit-a? Čet Jul 31, 2008 10:41 pm | |
| @DeDa Hajde napravi jedan detaljan tutorial kako instalirati Vista Ultimate a bilo bi pozeljno i Windows XP da imamo za nase fanove. Ja recimo to nisam nikad radio i strah me da cu nesto ***bati.
Neka se jos neko javi ako mu nije problem da se ovim bakce, ja sam prokrstario dosta foruma i svi opisi su dosta haoticni i svojom nedoslednoscu unose dosta zabuna.
Znaci, izabrati dobitnu varijantu i izneti samo nju .... | |
|
| |
BOX Airman
Broj poruka : 229 Godina : 35 Localisation : BG Zemun Polje Datum upisa : 19.07.2007
| Naslov: Re: Windows XP na 32 ili 64 bit-a? Čet Jul 31, 2008 11:45 pm | |
| Bako moj savet: Instaliraj XP SP2 (ili SP3 ako volish da eksperimentishesh) i olakshaj sebi zivot. Ne znam kakav komp imash ali dobro instaliran i konfigurisan XP je mnooogo bolja opcija nego vista. Cale je ima na poslu i moram reci da nije neshto odushevljen. Zbog sata i kalendara na desktopu jednostavno se ne isplati bakcati se sa tim stvarima. Ako nemash dobar proc i minimum 1gb rama to je loshe reshenje (i sa 1gb rama ne bih instalirao to cudo) @Deda na XP zauzece od preko 400 Mb je znak da je sistem zreo za generalku Na starom kompu sa antivirusom i svim zezalicama nije prelazilo 300mb. Xp se moze podesiti (iskljucivanjem nekih procesa) da odmah nakon instalacije zauzece bude oko 200 Mb i manje. Jbg mozda sam ja takav ali za mene je brzina rada na prvom mestu. I samo zbog toga ne bih uzimao vistu za koju svi kazu da je sporija od xp u svakodnevnom radu | |
|
| |
BabaRoga Vice-Admiral
| Naslov: Re: Windows XP na 32 ili 64 bit-a? Pet Avg 01, 2008 12:18 am | |
| - BOX ::
- Bako moj savet: Instaliraj XP SP2 (ili SP3 ako volish da eksperimentishesh) i olakshaj sebi zivot. Ne znam kakav komp imash ali dobro instaliran i konfigurisan XP je mnooogo bolja opcija nego vista. Cale je ima na poslu i moram reci da nije neshto odushevljen. Zbog sata i kalendara na desktopu jednostavno se ne isplati bakcati se sa tim stvarima. Ako nemash dobar proc i minimum 1gb rama to je loshe reshenje (i sa 1gb rama ne bih instalirao to cudo)
@Deda na XP zauzece od preko 400 Mb je znak da je sistem zreo za generalku Na starom kompu sa antivirusom i svim zezalicama nije prelazilo 300mb. Xp se moze podesiti (iskljucivanjem nekih procesa) da odmah nakon instalacije zauzece bude oko 200 Mb i manje.
Jbg mozda sam ja takav ali za mene je brzina rada na prvom mestu. I samo zbog toga ne bih uzimao vistu za koju svi kazu da je sporija od xp u svakodnevnom radu Nabavio sam novu masinu, bez operativnog .... bice 2G RAM-a .... ali bez obzira na to zelim funkcionalni OS, ne mora biti Vista. Sada vidim da ima u ponudi i Vista Ultimate Speedy, pojednostavljena sa dosta izbacenih servisa ... Kazu da je Vista mnogo laksa za instal ... | |
|
| |
BabaRoga Vice-Admiral
| Naslov: Re: Windows XP na 32 ili 64 bit-a? Pet Avg 01, 2008 11:12 am | |
| nasao sam sjajne tutoriale za instalaciju OS, postavicu ih kao "bitne" u ovom delu foruma | |
|
| |
DeDa Fleet Lieutenant
Broj poruka : 257 Datum upisa : 16.06.2007
| Naslov: Re: Windows XP na 32 ili 64 bit-a? Pet Avg 01, 2008 5:16 pm | |
| @ Box Ono što vidiš na slici je Windows VISTA Ultimate, a ne XP. @ Baka Probaću sad za vikend (ako nahvatam vremena) da najprostije moguće napišem neki tutorial i za Vistu i za XP Pro SP 3. EDIT: Za sve koji smatraju da Firefox jede previše memorije = FIREFOX ULTIMATE OPTIMIZERZa rad ovog programa je potreban i .NET Framework 2.0 , naravno ukoliko ga vec nemate. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Windows XP na 32 ili 64 bit-a? | |
| |
|
| |
| Windows XP na 32 ili 64 bit-a? | |
|