Resio sam da pomognem nasim kolegama i svima kome je potrebna pomoc oko downloada sa rapidshare.
Pa da pocnemo: Prvo vam je potreban program Cryptload, ja koristim njega zato sto je naj laksi za upotrebu, naravno postoji more drugih programa ali ovaj meni najvise odgovara.
Ovde mozete da ga skinete:
http://rapidshare.com/files/174861014/CryptLoad_1.1.6.rarDa bi vam radio ovaj program morate imati instaliran .net Framework 2.0 (važi samo za Windows XP) njega mozete skinuti ovde:
framework 2.0Program se ne instalira vec se samo startuje iz foldera nakon raspakivanja. Kad se program startuje, to bi trebalo da izgleda ovako:
Zatim sledeci potez je da odete na
www.rapidserbia.com i da u pretrazivacu nadjete ono sto bi hteli da skinete. Kad ste nasli sta vam treba u tom postu ce te naci adrese linkova sa rapidshare-a oznacite sve adrese i idete copy. na taskbaru ce vam se pojaviti linkcolektor klikni te na njega. Otvorice vam se prozor sa samo jednim linkom Directlinks. Kliknite na plusic i sacekajte da se linkovi ucitaju,sto izgleda ovako:
Kockice sa leve strane linkova trebaju da budu zelene boje, ako su crvene linkovi nevaljaju pa morate da trazita one koji valjaju.
Jedino sto je preostalo je da kliknete na Add i da zadate CryptLoadu gde da smesti download-ovane fajlove. Sam proces skidanja bi trebao da izgleda ovako:
Ovaj program ima mogucnost skidanja uporedno vise downloada primer jedan rapid i jedan megaupload.
E sad ja koristim rapidserbiu zato sto je sve na srpskom i sve je lepo objasnjeno. Ako nesto i ne nadjete uvek mozete da zatrazite pomoc i u vrlo kratkom roku sticice odgovor.
Moje iskustvo je da je skidanje sa rapida mnogo, mnogo brze nego torenti, a sa druge strane ne trebaju vam sidovi niti bilo sta da bi download radio. Jedina caka je sto mi koji nemamo premijum acount-e moramo da cekamo jedan vremenski period izmedju downloada ali to moze i da se prezivi. Vreme cekanja je uvek razlicito ali nikad ne prelazi 15 min. Premijum korisnici naravno nikad ne cekaju.
Nadam se da sam pomogao !!!
Uzivajte !!!